Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

"To μυστικό της Ανεμότρυπας", στο Μουσείο Ηρακλειδών

Σις μεγάλες χειμωνιάτικες νύχτες... ένα παραμύθι πάντα γλυκαίνει τις καρδιές. Τους δίνει δύναμη να περιμένουν την Άνοιξη, που κάθε φορά φτάνει στην ώρα της. Γιατί σ' ένα μύθο γεννιούνται όλες οι σοφές αλήθειες, κι όταν τελειώσουν το ταξίδι τους ξαναγυρνούν πάντα στο μύθο τους. Για να μείνουν πάντα νέες!...

"...Πήγα γρήγορα στην κουζίνα κι άνοιξα το ντουλάπι με τα καλά σερβίτσια. Έβγαλα τον μεγάλο ασημένιο δίσκο, δώρο της γιαγιάς μου της παραμυθούς, την κόκκινη κρυστάλλινη 

κανάτα και τα κόκκινα κρυστάλλινα ποτήρια. Μάγισσα Ζαχαρούλα ήταν αυτή, ήθελα να την τιμήσω όπως της έπρεπε. Γέμισα την κανάτα με χυμό κι έβαλα σε μια μικρή γυάλα καραμέλες από ροδόμελο και σουσάμι που είχα φτιάξει με τα χεράκια μου.
Σε λίγα λεπτά ήμουν και πάλι στον κήπο. Ακούμπησα κεφάτη το δίσκο στο τραπέζι περιμένοντας ανυπόμονα τη γνώμη της.
«Πολύ νόστιμος ο χυμός, Χαρά. Θα γίνει τέλειος, αν βάλεις λίγες παραπάνω αγριοφράουλες και μερικές σταγόνες φρεζόμελο εξάλλου ο κήπος σου είναι γεμάτος φρέζιες», σχολίασε η μάγισσα Ζαχαρούλα αφού ήπιε μια γουλιά και κοίταξε με ευχαρίστηση τον κήπο μου.
«Φρεζόμελο;»... ( Το μυστικό της Ανεμότρυπας - μικρό απόσπασμα)


Τώρα μπορείτε να προμηθευτείτε "Το μυστικό της Ανεμότρυπας" και από το πωλητήριο του Μουσείου Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 - Θησείο. 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: 
Παρασκευή: 13:00 - 21:00
Σάββατο: 11:00 - 19:00
Κυριακή: 11:00 - 19:00
Πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα δημιουργικής γραφής και λογοτεχνίας για παιδιά 8-12 ετών που λειτουργούν κάθε Σάββατο στο Μουσείο:
                                www.herakleidon museum.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου